Federer: Teško je uhvatiti Novaka

Pohvalio srbijanskog tenisera

Federer: Teško je uhvatiti Novaka

Roger Federer smatra da još uvijek nije rekao posljednju riječ.

Legendarni Švajcarac uvjeren je da može doći do 18. Grand Slam titule, a kao najvećeg konkurenta izdvojio je Novaka Đokovića, koji prema njegovim riječima igra najbolji tenis u posljednjih nekoliko godina.

"Nadam se da je 18. Grand Slam odmah iza ugla, a ako nije, onda ništa. Pokušavam da razmišljam pozitivno da to može da se dogodi ili da bi to trebalo da se dogodi ili da radim sve što mogu da bih to ostvario", rekao je Federer i potom se osvrnuo na igru Novaka Đokovića:

"Svima je teško da ga probiju. Na nama je da smislimo plan i pronađemo način da pobijedimo Novaka. Andy je to pomalo pokazao i možda ulio nadu ostalim igračima da postoji veća šansa za osvajanje Grand Slamova. Ja lično još uvijek vjerujem u to, ali samo će vrijeme reći da li je to moguće ili ne", dodao je Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi