I Berdych sredio Čilića u dva lagana seta

Pobjednik US Opena ostao bez šansi za polufinale

I Berdych sredio Čilića u dva lagana seta

Četvrti dan završnog turnira najboljih osam prolazi poprilično monotono.Iza nas je još jedan meč koji završen u dva seta, Tomas Berdych je savladao Marina Čilića 6-3, 6-1.

Na taj način je Marin bez ostao bez šansi za ulazak u polufinale. Berdych na završnom turniru nikada nije dobio prvi meč, ali zato nije još izgubio svoj drugi. Danas je za pobjedu Čeh trebao 76 minuta. Marin je opet izgledao neprepoznatljivo u poređenju sa US Openom, mučio se na svom servisu, sakupljao je neforsirane pogreške i na kraju nije mogao niti set osvojiti.

Berdych je odmah krenuo breakom, u prvom gemu je došao na 0:40, Marin se vadio, spasio je tri break lopte. Čeh je iskoristio četvrtu. Nakon što je izgubio servis gem na startu, Marin je uhvatio malo zraka. Ipak Berdych ponovo ima break lopte u sedmom gemu, propušta dvije za 5-2. Jedinu priliku da nešto napravi Čilić je imao gem kasnije, ali dvije break lopte idu u nepovrat. Drugim breakom Berdych je zatvorio prvi set.

Prve break lopte u drugom setu imao je Čilić i to u trećem gemu. Berdych je izdržao pritisak nakon čega je rutinski meč priveo kraja. Sa duplim breakom je osigurao pobjedu 6-3, 6-1.

Grupa A:
Tomas Berdych (Cze) - Marin Čilić (Hrv) 6-3, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.