Kraj za Muguruzu i Venus Williams
Foto: EPA

Roland Garros

Kraj za Muguruzu i Venus Williams

Aktuelna prvakinja Roland Garrosa Gabrine Muguruza danas je završila svoj nastup na ovom Grand Slamu nakon poraza od Kristine Mladenović u osmini finala.

Francuskinja je slavila sa 2:1, a posebno je dominantna bila u prvom setu koji je osvojila rezultatom 6:1. Muguruza je u drugom slavila sa 6:3, da bi u Mladenović u odlučujućem setu istim rezultatom došla do velike pobjede.

Bio je ovo loš dan i za Venus Villiams, koja je poražena od Švicarke Timee Bacsinszky također sa 2:1.

Venus je vodila sa 1:0 nakon što je prvi set riješila u svoju korist rezultatom 7:5, da bi u nastavku Bacsinszky na vrlo dominantan način došla do preokreta i pobjede. U drugom setu je bilo 6:2, a u trećem 6:1.

Upravo će Mladenović i Bacsinszky činiti četvrtfinalni par Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi