Martina Hingis se vraća u Fed Cup reprezentaciju

Ponovo nakon 1998. godine

Martina Hingis se vraća u Fed Cup reprezentaciju

Švicarska teniserka Martina Hingis ponovno će zaigrati za reprezentaciju u Fed Cupu, u kojem je posljednji put igrala 1998. godine.

Hingis je nominovana za švicarsku reprezentaciju koja će 18. i 19. aprila gostovati u Poljskoj i boriti se za mjesto u Svjetskoj grupi, među osam najboljih ekipa svijeta. Peterostruka osvajačica pojedinačnih Grand Slam naslova, koja s velikim uspjesima nastupa u konkurenciji ženskih i mješovitih parova, ima veliku želju zaigrati na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru sljedeće godine, a da bi joj se ta želja ostvarila, mora zadovoljiti uslov nastupa u Fed Cupu.

Uz Hingis, švicarskiselektor Heinz Guenthardt za dvoboj s Poljskom nominirao je još Timeu Bacsinszky, Stefanie Voegele i Viktoriju Golubić.

Hingis je posljednji put igrala za švicarsku reprezentaciju u finalu Fed Cupa 1998. godine u Ženevi, kad je Španija s 3-2 savladala Švicarsku. U tom je dvoboju Hingis donijela oba boda u pojedinačnim dvobojima, ali u kombinaciji s Patty Schnyder nije uspjela svladati Conchitu Martinez i Arantxu Sanchez Vicario u odlučujućem meču parova pa je tako trofej završio u rukama Španjolki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti