Muguruza: Odrastala sam gledajući Venus, ovo sam sanjala

Španska teniserka nakon osvajanja Wimbledona

Muguruza: Odrastala sam gledajući Venus, ovo sam sanjala

D. Rakanović

Španska teniserka Garbine Muguruza nova je šampionka Wimbledona nakon što je u finalu savladala Amerikanku Venus Williams sa 7:5, 6:0.

Muguruza nije krila oduševljenje nakon meča. 

"Bilo je teško, znala sam da ću imati najteži meč u finalu. Odrastala sam gledajući Venus kako igra i ona mi je bila velika inspiracija. Mnogo sam bila nervozna, iako se to nije vidjelo. Oduvijek sam sanjala da ovo uradim i uspjela sam. Sretna sam što sam iskoristila svoje šanse", rekla je Muguruza. 

Špankoj teniserki je ovo drugi osvojeni Grand Slam u karijeri, poslije Rolland Garrosa prošle godine. Ukupno je osvojila četiri WTA trofeja u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi