Murray rutinski protiv Karlovića, dalje ide i Raonić

Roland Garros, treće kolo

Murray rutinski protiv Karlovića, dalje ide i Raonić

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u četvrto kolo Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Hrvata Ive Karlovića 3:0.

Murray je nakon prva dva nesigurna meča na turniru konačno ubacio u brzinu više te je lakše od očekivanog porazio veoma neugodnog Karlovića.

Britanac je prvi set odigrao gotovo besprijekorno te je sa dva brejka prednosti set uzeo sa 6:1. Drugi set otvorio je brzim brejkom te je do kraja sjajno igrao na svoj servis i set priveo kraju sa 6:4. 

U trećem setu imao je najteži posao jer je ušlo u taj brejk, ali se i tamo Britanac bolje snašao te slavio sa 7:3. Murray će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Isner-Gabashvilli.

Osim Murray plasman dalje danas je obezbijedio i Kanađanin Miloš Raonić koji je slavio protiv Martina 3:0, dok je dalje prošao i Španac Ramos nakon pobjede protiv Amerikanca Socka sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi