Nadal i Dimitrov preokretom izborili plasman u četvrtfinale

Andy Murray također među osam najboljih

Nadal i Dimitrov preokretom izborili plasman u četvrtfinale

Najbolji svjetski teniser Rafael Nadal izborio je plasman u četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu, a isti rezultat su ostvarili i Andy Murray, Jeremy Chardy i Grigor Dimitrov. 

Nadal je loše otvorio meč protiv Rusa Mikhaila Youzhnyja, izgubio je prvi set sa 6:7 u tie breaku, ali je u drugom zaigrao mnogo bolje i dobio ga sa 6:2. Kasnije je sve bilo lakše, pa je i treći set otišao na stranu Nadala 6:1. 

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv Andy Murraya, koji je danas sa 7:6 i 6:4 po setovima slavio protiv Jurgena Melzera iz Austrije. 

Jeremy Chardy je sa 6:3 i 6:2 po setovima slavio protiv Ivana Dodiga, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Miloša Raonića. Najbolji meč dana odigrali su Grigor Dimitrov i Tomaš Berdych. 

Berdych je u tie breaku prvog seta došao do prednosti, ali je Bugarin nakon toga zaigrao fantastično i preokrenuo meč u svoju korist. Drugi i treći set Dimitrov je dobio sa po 6:2, a u četvrtfinalu će igrati protiv Tommyja Haasa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.