Nadal posljednji polufinalista u Monte Carlu

Slavio protiv Argentinca Schwartzmana

Nadal posljednji polufinalista u Monte Carlu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Carlu nakon pobjede protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Nadal igra veoma dobro na ovom turniru i čini se kako je konačno došlo vrijeme da osvoji jedan Masters nakon dugo vremena. Obzirom da su svi favoriti ispali u ranijoj fazi takmičenja, Nadal je trenutno najveći favorit za titulu.

On je danas imao malih problema sa nezgodnim Argentincem, ali ipak je na kraju upisao sigurnu pobjedu. Na današnjem meču viđeno je čak deset brejkova, po pet u oba seta. 

U prvom setu Nadal je napravio tri, a njegov protivnik dva brejka, a baš tako je bilo i u drugom setu. Španac je na kraju slavio poslije sata i 40 minuta igre, a u polufinalu igrat će protiv Belgijanca Davida Goffina koji je danas izbacio drugog reketa svijeta Novaka Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi