Nadal preko Nishikorija do polufinala Indian Wellsa

Povratak Rafe

Nadal preko Nishikorija do polufinala Indian Wellsa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Indian Wellsa pošto je večeras bio bolji od Japanca Keija Nishikorija (6:4, 6:3).

Nadal nije dobro otvorio duel, pa je nakon četiri odigrana gema Nishikori imao prednost od 3:1. Mogao je japanski teniser da dođe i do duplog brejka, ali se Španac spasio, a potom i velikom serijom 5:1 došao do vodstva u meču.

Start druge dionice u potpunosti je pripao Nadalu, koji je brzo stigao do osjetnije prednosti (3:0). Uspio je Nishikori da se vrati u život i priđe na gem zaostatka (4:3), ali više od toga nije mogao.

Bio je ovo deveti međusobni susret Nadala i Nishikorija i čak osma pobjeda 5. tenisera svijeta.

Nadal će se u borbi za finale sastati sa pobjednikom posljednjeg četvrtfinalnog para, u kojem se sastaju Đoković i Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi