Napravili smo puno, ali moramo ostati čvrsti do kraja

Prilika koju ne bi smo trebali ispustiti

Napravili smo puno, ali moramo ostati čvrsti do kraja

Moramo biti realni, ovakav ishod prvog nismo očekivali. Bez obzira na želju, optimizam, ipak velikih 2:0 u gostima protiv Finske, to je nešto nevjerovatno. Tek drugi put u otkako naša selekcija igra u II grupi, nakon prvog dana ima maksimalno vodstvo.

Prošle godine protiv Luksemburga u Sarajevu. I to je to. A koliko je teško napraviti ovakav rezultat nakon prvog dana vidjelo se u duelu sa Grcima, a pogledajte rezultate danas širom svijeta. Šta bi recimo Švicarci dali da imaju 2:0 kući protiv Kazahstana ili da je Francuska uzela barem jedan protiv Njemačke.

A mi napravili ono što smo morali. Želja je bila uzeti prvi bod (Džumhur), a onda probati, stvarati pritisak na najiskusnijeg i Mirza je uspio. Iako je gubio 1-0, 2-1, nije posustao. Rani break na početku četvrtog je značio puno, jer tu se Bašić vratio u igru. Izdražao je čvrsto do kraja i onda napravio break u najboljeg mogućem trenutku u 11-tom gemu petog seta. Sada smo tu jako blizu, ali ovo je Davis Cup, u dva dana trebamo jednu pobjedu, ali moramo ići poen po poen, gem po gem.

Prije meča smo najavljivali da bi parovi mogli biti presudni i stvarno bi mogli biti ako Tomislav Brkić i Mirza bašić azvrše posao. Nieminen ima problema sa leđima, pitanje je koliko se potrošio u ovom meču koji je otišao preko tri sata. Naravno i Mirza se ispraznio, ali naša reprezentacija je na korak ispredi vjerujemo da ovu priliku nećemo propustiti. U Helsinkiju možda ovog vikenda trasiramo put prema prvoj grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.