"Novak i Roger se poštuju, ali se ne slažu"

Boris Becker o odnosu dvojice tenisera

"Novak i Roger se poštuju, ali se ne slažu"

Trener Novaka Đokovića Boris Becker govorio je o rivalstvu njegovog pulena i Rogera Federera.

Becker je rekao da je sasvim prirodno da se njih dvojica ne slažu baš najbolje, obzirom da je u pitanju veliko rivalstvo.

"Kada je Federer bio prvi na ATP listi, Novak je tek počeo graditi svoju karijeru. Normalna je stvar da nisu blisku, ali se poštuju. Roger je jedna od najomiljenijih ličnosti na touru i svi ga poštuju", rekao nje Becker.

Novak Đoković je godinu završio kao prvi teniser svijeta, dok je Roger završio trećeplasirani, a njihovo rivalstvo će se nastaviti i u 2016. godini. Treba reći i to da je Švicarac angažovao Ljubičića za trenera, a pretpostavlja se da je to uradio kako bi bolje parirao Đokoviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.