Đoković: Ančić je prije svega moj dobar prijatelj

Četvrti reket svijeta

Đoković: Ančić je prije svega moj dobar prijatelj

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je francuskog tenisera Gaela Monfielsa sa 6:3, 6:4 u finalu ATP turnira u Eastbournu i osvojio je tek drugi trofej u 2017. godini.

"Ovo je bila odlična sedmica, puna izazova, sa različitim vremenskim uslovima. Ovo je bilo moje prvo učešće u Eastbournu i imam samo pozitivne utiske", rekao je Đoković. 

Na trećem Grand Slamu sezone Wimbledonu Đoković je odlučio pojačati stručni štab sa Mariom Ančićem.

 "On je prije svega moj dobar prijatelj. Igrao je polufinale Wimbledona, bio je šesti ili sedmi na svijetu. Bio je veoma talentovan, ali nije imao sreće sa povredama i bolešću. Ostali smo u kontaktu, on je bio jedan od najbližih prijatelja na Touru. Sada se bavi finansijama, ali uspio sam da ga odvučem u sport, drago mi je što ću ga vidjeti u Londonu i provesti vrijeme sa njim i Agassijem. Nadam se da ćemo imati dobar turnir", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi