Đoković bolji od Del Potra, Federer zakazao duel sa Nadalom

Indian Wells

Đoković bolji od Del Potra, Federer zakazao duel sa Nadalom

Srbijanski teniser Novak Đoković nastavio je da krči put ka odbrani trofeja u Indian Wellsu.

Nakon trijumfa nad Kyleom Edmundom, drugi reket svijeta savladao je Argentinca Juana Martina del Potra sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:1) i tako se plasirao u osminu finala prvog ovosezonskog Mastersa.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Australijanca Nicka Kyrgiosa, koji je bio bolji od Alexandra Zvereva iz Njemačke (6:3, 6:4).

U osminu finala plasirao se i Švajcarac Roger Federer savladavši domaćeg igrača Stevea Johnsona sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6). Federer će u borbi za četvrtfinale igrati protiv velikog rivala Španca Rafaela Nadala.

Amerikanac Jack Sock bio je na ivici poraza protiv Bugarina Grigora Dimitrova, ali je uspio spasiti četiri meč lopte i na kraju trijumfovati sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6). Njegov naredni protivnik biće Malek Jaziri iz Tunisa, koji je savladao Taylora Harry Fritza iz SAD-a (6:4, 3:6, 6:3).

Turnir u Indian Wellsu igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi