Đoković lako protiv Bedenea

Roland Garros

Đoković lako protiv Bedenea

D. Vejo

Srbijanski teniser Novak Đoković opravdao je epitet favorita, on je sa 3:0 (6:2, 6:3 i 6:3 ) bio bolji od Britanca Bedenea čime je osigurao osminu finala Roland Garrosa.

Najbolji teniser svijeta od samog starta postavio je neuhvatljiv tempo. Već nakon prvog seta nazirao se pobjednik. Britanac je nešto bolje zaigrao u drugom setu ali nije uspio da pruži veći otpot srbijanskom teniseru, pa je tako sa 6:3 u posljednjem setu Đoković meč priveo kraju. 

Put ka osmini finala obezbjedio je i Čeh Berdych koji je bio bolji od Urugvajca Cuevasa (3:1), zatim Španac Bautista koji je bio uvjerljiv protiv Hrvata Borne Ćorića te Belgijanac Goffin koji je sa 3:2 trijumfovao protiv Španca Almagra.

Treba istaći i to da je osminu finala osigurao i Ernests Gulbis kojem je Tsonga predao meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi