Đoković: Mentalna snaga je moja prednost

Srbijanski teniser nakon plasmana u osminu finala

Đoković: Mentalna snaga je moja prednost

D. Vejo

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Madridu, nakon što je danas teže nego očekivano savladao domaćeg takmičara Nicolasa Almagra sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6 i 7:5).

Drugi reket svijeta do pobjede nad Almagrom, stigao je nakon nešto više od dva sata. Kroz iglene uši, tako se može opisati Đokovićev plasman u treće kolo navedenog turnira.

"Novi meč i nova drama. Sva tri meča ove godine na šljaci su odlučena sa 6:4 ili 7:5 u trećem setu, tako da se i ovaj ne razlikuje. Izgleda da svaki put moram da budem testiran do krajnje granice. U ovom trenutku, mentalna snaga je moja najveća prednost i jedina pozitivna stvar koju mogu da izvučem iz meča", istakao je Đoković.

Srbijanac je po prvi put u karijeri igrao bez svog tima, a o mogućuj saradnji sa bivšim brojem jedan Andreom Agassijem nije želio da komentariše, no nije ni demantovao.

"Još uvijek ne mogu pričati o toj temi. Kada budem pronašo pravu osobu i kada odlučim ko će mi biti trener, odmah ću reći", dodao je srbijanski teniser.

U osmini finala, Đoković će se sastati sa španskim teniserom Felicianom Lopezom koji je u drugom kolu bio bolji od Francuza Gillesa Simona (2:1).

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, Đoković se nalazi u daleko lošijoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi