Đoković nakon velike borbe bolji od Čilića

Bolji od Čilića

Đoković nakon velike borbe bolji od Čilića

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je danas savladao Hrvata Marina Čilića s 3:2 po setovima (6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2). 

Novak je odlično otvorio meč uz potpunu dominaciju u prvom setu. Već u drugom gemu je oduzeo servis Čiliću, da bi još jedan break napravio u šestom gemu za sigurno osvajanje prvog seta sa 6:1.

Iako se nakon prvog seta činilo kako će Đoković lagano doći do trijumfa Čilić se nije predao. Odigrao je fantastično drugi set, napravio je break u četvrtom gemu, te je uspješno priveo ovaj dio igre kraju za 6:3 i izjednačenje u setovima na 1:1.

Odličan tenis se igrao i u trećem setu. Novak je propustio pet break lopti, ali je Čilić svoju iskoristio te je poveo sa 6:5. Ipak, već u narednom gemu je Đoković uzvratio. Ušlo se u tie-break, gdje se bolje snašao Čilić, koji je osvojio drugi set, te je poveo sa 2:1.

Međutim, Đoković je žestoko napao Čilića u četvrtom gemu. Prepustio mu je svega dva gema u ovom dijelu igre, te je lagano osvojio četvrti set (6:2) za izjednačenje u setovima na 2:2.

Novak je breakom otvorio odlučujući peti set. Nije dopustio Čiliću da mu uzvrati, te je laganom igrom došao do pobjede i plasmana u polufinale Wimbledona.

Wimbledon, četvrtfinale:

Đoković - Čilić 3:2 (6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.