Šarapova nije imala šta da traži protiv Serene Williams

Poznata i druga finalistkinja Wimbledona

Šarapova nije imala šta da traži protiv Serene Williams

E. Škorić

Najbolja svjetska teniserka Serena Williams igrat će protiv Garbine Muguruze u finalu Wimbledona.

Muguruza je nešto ranije u tri seta, sa 6:2, 3:6, 6:3 savladala Agniezsku Radwansku, a nakon Španjolke, finale je izborila i Amerikanka.

Serena je i dalje nezaustavljiva za svoje protivnice, a posljednja njena “žrtva” na putu do novog finala bila je Maria Šarapova.

O kvalitetama Ruskinje ne treba trošiti riječi, ali trenutno je nemoguće parirati prvoj na svijetu. Serena je današnji meč dobila poprilično lako, za sat i 20 minuta igre. Slavila je sa 6:2, 6:4.

Posebno dominantna bila je u prvom setu, gdje je brejkovima u prvom i petom gemu stigla lagano do vodstva. U drugom setu je Šarapova pružila nešto jači i pristojniji otpor, ali brejk u petom gemu bio je Amerikanki dovoljan da se plasira u finale.

Statistički je Serena bila odlična - 14 asova, 86 posto osvojenih poena na prvom i 57 posto na drugom servisu i nije imala potrebe da spašava brejk-lopte jer ih Šarapova ni u jednom trenutku nije ozbiljnije prijetila da oduzme servis. 

Wimbledon, teniserke, polufinale:
S. Williams (1) - Šarapova (4) 6:2, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.