Serena najbogatija sportašica
Serena Williams

Serena u lovu 10. Grand Slam naslov

Serena najbogatija sportašica

M. Maksimović

Uvijek su je išle neparne godine u Melbourneu, 2003. 2005. 2007. godine. Tri naslova na Australian Openu, od devet u karijeri.Za prvi naslov je morala pobjediti sestru Venus u tri seta, za drugi Lindsay Davenport također u tri i za treći Mariju Sharapovu u dva.

U četvrtfinalu je ove godine opasno visila, provukla se u tri protiv Kuznetsove, u polufinalu je zaustavila Elenu Dementijevu koja je do polufinala bila nepobjediva. U Sydneyju je Serena kupila mrvice, možda je i ovo polufinale moglo završiti drugačije da Dementijeva nije prokockala 3-0 u drugom setu. Iako to niko nije očekivao Serena i Dinara Safina u finalu igraju za naslov najbolje, najbolje na WTA listi. Serena zna kakav je to osjećaj, 61 sedmicu je bila najbolja.

 - Moj cilj nije postati prva teniserka svijeta, već osvojiti Australian Open. Safina je u odličnoj formi, vrhunski je pripremljena i morat ću igrati puno bolje nego u dosadašnjim susretima ako želim pobijediti  istakla je Serena koja je u Melbourneu osigurala prvo mjesto po kriteriju zarada u istoriji ženskog sporta. Za sada je na 22,725,475 dolara!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti