Serena preokretom do finala Roland Garrosa

Poznata i druga finalistkinja

Serena preokretom do finala Roland Garrosa

Poznata je i druga finalistkinja ovogodišnjeg Roland Garrosa. Nakon borbe u tri seta, plasman u samo završnicu očekivano je izborila Serena Williams, koja je savladala Timeu Bacsinszky.

Prvi set je pripao teniserki iz Švicarske, kojoj je za osvajanje istog bio potreban samo jedan brejk. Bacsinszky je nakon 43 minute igre slavila sa 6:4 i došla do vodstva od 1:0 u setovima.

Ipak, ostatak meča je u potpunosti pripao Sereni Williams, koja kao da se uozbiljila nakon gubitka prvog seta. Prva nositeljica je u drugom setu slavila sa 6:3, da bi u odlučujućem sa furioznih 6:0 spriječila veliko iznenađenje.

Amerikanka će se u finalu Roland Garrosa sastati sa Lucijom Safarovom, koja je sa 2:0 bila bolja od Ane Ivanović.

Roland Garros, polufinale:

Williams - Bacsinszky 2:1 (4:6, 6:3, 6:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.