Sharapova može učestovati na turniru u Stuttgartu

Ruskinja se vraća na teren

Sharapova može učestovati na turniru u Stuttgartu

D. Rakanović

Ruska teniserka Maria Sharapova može učestvovati na turniru u Stuttgartu koji počinje iste sedmice kada njoj ističe suspenzija zbog dopinga, saopštila je danas Ženska teniska asocijacija (WTA).

Ruskoj teniserki suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Stuttgartu počinje 24. aprila.

Kako navodi WTA, Šarapova kao bivša osvajačica grand slamova i pobjednica završnog WTA turnira ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turniru u Stuttgartu. 

"U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u sedmici kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon što dobije pravo da se vrati na teren", navodi se u saopštenju. 

Prvo kolo turnira u Stuttgartu se obično igra tri dana, tako da bivša najbolja teniserka svijeta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila. 

Podsjetimo, Sharapova je zbog uzimanja meldonija odsustvovala sa teniskih terena proteklih 15 mjeseci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi