Stoni tenis: Juniorke danas protiv Mađarske

Evropsko prvenstvo za kadete i juniore

Stoni tenis: Juniorke danas protiv Mađarske

E. Škorić

Ženska juniorska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Ostravi (Češka) borit će se za plasman od 17. do 20. mjesta.

Mlade bh. stonoteniserke, Emina Hadžiahmetović, Ajla Kovač i Sanja Milojica, grupnu fazu završile su na drugom mjestu s tri pobjede i porazom. Savladale su Armenije sa 3:0, Austrije s 3:1 i Norvešku također s 3:1 te poražene od Engleske 2:3. 

U play-offu su poražene od Turske s 3:1, a potom u meču za plasman od 17. do 24. mjesta pobijedile Švicarsku s 3:0.

Juniorke BiH danas igraju protiv Mađarske. 

Na EP-u je nastupila i muška kadetska reprezentacija BiH, koja je grupnu fazu završila s pobjedom i dva poraza. Savladali su Vels sa 3:0, a poraženi su od Izraela (3:0) i Luksemburga (3:1).

Pojedinačno prvenstvo Evrope počinje u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.