Stonotenisko juniorsko prvenstvo BiH

Stonotenisko juniorsko prvenstvo BiH

A. Beganović

Mladi stonoteniseri STK "Hašim Spahić" iz Ilijaša i stonoteniserke sarajevskog Željezničara u Vitezu su osvojili naslove prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2010/2011.

Nakon igranja po grupama, juniori STK "Hašim Spahić" u finalu su pobijedili ekipu CM iz Viteza sa 3:1. Pod vodstvom trenera Fikreta Fazlića, za ekipu iz Ilijaša nastupili su Dino Čustović, Mirnes Čustović, Kerim Mešetović i Haris Muratović.

Kod juniorki ekipa Željezničara ubjedljivo je osvojila prvo mjesto pobjedom nad ekipom tuzlanske Kreka rezultatom 3:1. Za ekipu Željezničara nastupile su Emina Hadžiahmetović, Belma Bušatlić, Ajla Kovač i Elda Šehić. Trener ekipe bila je Amela Hadžiahmetović.

Uspješan organizator turnira u Vitezu bio je STK CM.

Poredak:  
juniori:
1. "Hašim Spahić" (Ilijaš)
2. CM (Vitez)
3. Kreka (Tuzla)

juniorke:
1. Željazničar (Sarajevo)
2. Kreka (Tuzla)
3. CM (Vitez)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.