Thiem: Rafa je nevjerovatan, ali vidjećemo šta će se desiti

Austrijski teniser uoči finala Madrida

Thiem: Rafa je nevjerovatan, ali vidjećemo šta će se desiti

Austrijanac Dominic Thiem danas će se boriti za trofej na Masters turniru u Madridu.

Thiema očekuje jako teška misija, pošto će sa druge strane mreže stajati Rafa Nadal, koji je u polufinalu rutinski savladao drugog reketa svijeta Novaka Đokovića (6:2, 6:4).

Njih dvojica posljednji put su odmjerili snage prije dvije sedmice u Barceloni, kada je Španac ubjedljivo slavio u finalu (6:4, 6:1).

"Ako pogledate njegove rezultate na šljaci, oni su nevjerovatni. Ali, novi je dan. Pokušaću da unaprijedim neke stvari koje nisam dobro izveo u Barceloni i vidjećemo šta će se desiti. Adrenalin će biti na visokom nivou. Ipak, verujem da ću biti spreman. Daću sve od sebe i nadam se da ću moći da odigram dobro", rekao je Thiem.

Finalni meč na programu je od 18 časova. Pobjedniku će pripasti novčana nagrada u iznosu od 1.043.680 evra, kao i 1.000 bodova za ATP listu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi