Titula za Wozniacki

Drugi trofej u 2016.

Titula za Wozniacki

Danska teniserka Caroline Wozniacki pobjednica je WTA turnira u Hong Kongu.

22. igračica svijeta u finalu je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović (6:1, 6:7, 6:2), što joj je donijelo drugu titulu u sezoni, a 25. u karijeri.

Wozniacki je u prvom setu prepustila protivnici samo jedan gem, ali je Mladenovićeva došla do izjednačenja nakon što je u taj-brejku drugog seta slavila sa 7:4.

Dankinja je bila u problemu i na startu odlučujučeg seta, međutim, spasila je tri brejk lopte i došla do početnog vodstva.

Vezala je zatim Wozniacki četiri gema, što ju je dovelo na prag pobjede. Uspjela je Francuskinja da vrati jedan brejk zaostatka, ali više od toga nije mogla. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi