Zimonjić i Nestor eliminisani u polufinalu dublova

Australian Open

Zimonjić i Nestor eliminisani u polufinalu dublova

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Kanađanin Daniel Nestor nisu se uspjeli plasirati u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto su poraženi od Amerikanca Erica Butoraca i Južnoafrikanca Ravena Klaasena sa 0:2 u setovima (2:6, 4:6). 

Tokom meča koji je trajao sat i četiri minuta, osmi nosioci Zimonjić i Nestor nisu imali nijednu priliku za brejk, a njihovi protivnici su im tri puta oduzeli servis iz pet pokušaja.

Butorac i Klasen će u finalu Australijan opena igrati protiv 14. nosilaca, poljsko-švedske kombinacije, Lukaša Kubota i Roberta Lindstedta.

Kubot i Lindstedt su u polufinalu pobijedili francuske tenisere Michaela Llodru i Nicolasa Mahuta sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.