Originalan, ali i morbidan potez navijača Dynamo Dresdena

Provokacija za goste iz Leipziga

Originalan, ali i morbidan potez navijača Dynamo Dresdena

Dynamo Dresden je jučerašnjom pobjedom nad Red Bull Leipzigom u DFB Kupu napravio veliko iznenađenje i plasirao se u 1/16 finala najmasovnijeg njemačkog takmičenja.

Dynamo je novog Bundesligaša porazio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što je regularnih 90 minuta okončano rezultatom 2:2.

Ono što je, na neki način, obilježilo ovu utakmicu jeste originalna, ali i morbidna provokacija navijača Dynamo Dresdena, koji su sa tribine u teren ubacili lobanju bika.

Za one koji možda nisu najbolje upućeni, Red Bull Leipzig je jedan u nizu klubova koji su u vlasništvu ove svjetski poznate kompanije. Njihov uspon počeo je upravo kada su se počeli takmičiti pod ovim imenom, a kompletna njemačka javnost ih smatra umjetnim klubom i nisu baš pretjerano simpatični među ljubiteljima fudbala.

Kako su navijači Dynama deklarisani kao protivnici tzv. modernog fudbala, ovaj potez imao je jaku poruku, iako bi se dalo raspravljati o tome da li se provokacija mogla uputiti i na neki blaži način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi