Predsjednik KK Crvena zvezda smirivao policiju i huligane
Foto: sport.blic.rs

Na sjevernoj tribini Marakane

Predsjednik KK Crvena zvezda smirivao policiju i huligane

Veliki navijački neredi obilježili su 148. vječiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Zbog pobješnjelih navijača duel ljutih gradskih rivala kasnio je nešto više od pola sata.

U centru navijačkih nereda na sjevernoj tribini stadiona Marakana našao se i predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović. Čović je zajedno sa sinom Filipom želio gledati gradski derbi sa sjeverne tribine na kojoj su smješteni najvatreniji navijači kluba iz Ljutice Bogdana, popularne Delije. Upravo na ovoj tribini su trajali neredi gotovo pola sara, a Čović je šireći ruke probao sa smiri situaciju.

Neredi su počeli na istočnoj tribini, a potom su se prenijeli i izvan stadiona, zbog čega je susret fudbalera Zvezde i Partizana počeo s 42 minuta zakašnjenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.