Anaheim poveo protiv Kingsa, Montreal i Boston igraju sedmu

NHL doigravanje

Anaheim poveo protiv Kingsa, Montreal i Boston igraju sedmu

M. Šljivak

Anaheim Ducksi su poveli u polufinalu Zapadne konferencije protiv Los Angeles Kingsa s 3:2 nakon što su sinoć slavili pobjedu od 4:3.

Ducksi su tako preokrenuli početni minus od 2:0 u seriji, a sinoć je stigla i prva domaća pobjeda. Golom Bonina nakon dvije minute igre Ducksi su poveli, da bi u 10. minuti Lewis izjednačio rezultat na 1:1.

Ključna je u ovom meču bila druga trećina. Devante Smith-Pelly s dva gola, te Silfverberg s jednim, donijeli su prednost Anaheimu od 4:1, da bi  Kingsi uspjeli potom da smanje rezultat na 4:2. Ipak, golman domaćeg tima Gibson je bio sjajan na golu, te su Ducksi slavili pobjedu u ovom susretu.

Montreal je s uvjerljivih 4:0 savladao Boston Bruinse, te je izjednačio seriju na 3:3. Canadiensi su već nakon dvije minute pogotkom Larsa Ellera, koji je iskoristio nevjerovatnu grešku Kevana Millera, koji je spotaknuo golmana Takku Raska, pa je Eller iskoristio priliku da postigne gol za 1:0.

Potom je Max Pacioretty povisio na 2:0, da bi Bruinse dokrajčio Thomas Vanek s dva gola za uvjerljivih 4:0. 

NHL:

Montreal - Boston 4:0
Anaheim - LA Kings 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.