BiH sa pet predstavnika u Sočiju

Nastup Harisa Bešlića pod upitnikom

BiH sa pet predstavnika u Sočiju

Do otvaranja ZOI-a u Sočiju ostalo je još nešto manje od mjesec dana, a prema trenutnom stanju naša zemlja će u Sočiju imati pet predstavnika. 

Žana Novaković, Marko Rudić i Igor Laikert će nastupiti u alpskom skijanju, a Tanja Karišić i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju. Šesti naš predstavnik mogao bi biti sankaš Haris Bešlić, ali njegov nastup je još uvijek neizvjestan. 

"U ovom trenutku imamo pet sigurnih učesnika. Čekamo rasplet događaja kada je u pitanju naš sankaš Haris Bešlić koji je trenutno 45. na svjetskoj rang listi, a u Sočiju će biti 40 učesnika". 

"Ali, pojedine države imaju nekoliko takmičara među tih 45, te se može desiti da neki od njih otpadnu jer ima određena kvota koliko takmičara može biti iz jedne države", rekao je generalni sekretar našeg OK Said Fazlagić. 

Naša delegacija u Soči putuje 3. februara, a otvaranje Igara je četiri dana kasnije. Naši takmičari će u čast 30 godina od održavanja OI u Sarajevu nastupiti u retro opremi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.