Mirojević: Ovo je fenomenalan rezultat

Nakon 11. mjesta Šejle Merdanović

Mirojević: Ovo je fenomenalan rezultat

Mlada bosanskohercegovačka skijašica Šejla Merdanović osvojila je 11. mjesto u utrci veleslaloma EYOF-a 2015 koji se održava u Austriji i Lichtensteinu.

Talentovana bh. skijašica je odličnom drugom vožnjom je izborila 11. poziciju, ali nešto veći zaostatak iz prve vožnje spriječio je Šejlin plasman međđu deset najboljih.

"Ovo je fenomenalan rezultat, ove djevojke koje su rođene 1997. i 1998. godine su najbolje na svijetu, a treba istaći da su sve reprezentacije mogu nominovati samo po četiri skijašice. Mislim da je to dovoljan dokaz o kakvom se kvalitetnom takmičenju u takmičarkama radi, sve same skijaške velesile", rekao nam je nakon utrke Nedžad Mirojević, trener Šejle Merdanović od njene pete godine.

Mirojević nije razočaran, naprotiv zadovoljan je, pogotovo zbog činjenice da je perspektivna bh. skijašica prošle godine imala tešku operaciju ligamenata zbog koje je počela trenirati tek u novembru.

"Nedostajalo joj je možda, ustvari nedostajalo joj je sigurno malo snage ali i treninga. Zbog toga je jučer u utrci spusta završila tek na 29. mjestu, ali danas je to već bilo mnogo bolje. Moram istaći da su uslovi fenomenalni, staze odlično uređenje i tako teške da ih se Svjetski kup ne bi postidio", kazao je Mirojević za SportSport.ba, te dodao:

"Šejli je odgovarala nešto strmija staza, onda ima odličnu tehniku i danas je vozila sjajno, pogotovo u prvoj vožnji".

Jedino što predstavlja manji problem našem timu jeste udaljednost sportskih borilišta od smještaja, tako da se sa ostalim članovima naše delegacij viđaju samo navečer, pred spavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.