Morgenstern stabilan nakon teške nesreće

Trostruki olimpijski pobjednik

Morgenstern stabilan nakon teške nesreće

Austrijski skijaš-skakač Thomas Morgenstern, koji je u petak teško stradao na treningu u Bad Mitterndorfu, nalazi se u stabilnom stanju.

Trostruki olimpijski pobjednik je pao na slavnoj letaonici Kulm tokom treninga za takmičenje u okviru Svjetskog kupa. 

Austrijanac je u zraku izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu. Nakratko je ostao bez svijesti, a kad je došao k sebi, odmah je prevezen u bolnicu.

Iz bolnice u Salzburgu su uskoro stigle vijesti kako je zadobio ozbiljne povrede glave i kontuziju pluća. Dan kasnije je Austrijski skijaški savez saopštio da je Morgenstern u stabilnom stanju, ali da je i dalje pod nadzorom na odjelu intenzivne njege.

U Titisee-Neustadtu je prije nešto manje od mjesec dana je Morgenstern takođe doživio nezgodan pada, tada je prošao samo sa slomljenim prstom ruke i posjekotinama na licu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.