Nova pobjeda za sport na Kosovu

Imaju i skijaša

Nova pobjeda za sport na Kosovu

E. Škorić

Po prvi put u skijaškoj povijesti Kosovo je imalo svog predstavnika na nekoj utrci Svjetskog kupa.

Prije dva dana u švicarskom St. Moritzu vožen je superveleslalom, a pod zastavom Kosova nastupio je Albin Tahiri. Na kraju je završio 49. sa 10.91 sekundi zaostatka za pobjednikom Erikom Guayeom.

Kosovo je samostalna država od 2008. godine i već je nanizala sportske uspjehe, a sada može da se raduje i nastupima svog predstavnika u alpskom skijanju. Sport na Kosovu najveće slavlje je doživio kada je priznata reprezentacija od strane FIFA-e, te kada je Majlinda Kelmendi osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

Dvadsetosmogodišnji Tahiri spreman je i za spust, kombinaciju, veleslalom i slalom, pa bi se na Kosovu mogli u buduće radovati njegovim rezultatima.

"Nikad nisam imao dilemu, uvijek sam želio da skijam. Moj otac je bio aktivan u sportu, što je u našoj porodici glavna stvar. Odrastao sam uz skijanje, jedrenje... Skijalište na Koroški mi je bilo blizu, išao sam pješice s opremom budući da je to manje od kilometar udaljeno od moje kuće. Uživao sam u tome", rekao je Albin, koji je odrastao u Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi