Početak turneje pomjeren za sutra

Loše vrijeme pobjedilo organizatore

Početak turneje pomjeren za sutra

Novogodišnja turneja  "Četiri skakaonice" krenula je iz Oberstdorfa, ali je svega 11 takmičara uspjelo skočiti u prvoj seriji. Organizatori su zbog zbog snažnog vjetra i gustog snijega bili su prisiljeni zaustaviti takmičenje u njemačkom Oberstdorfu te ga odgoditi za ponedjeljak.

Početak je predviđen kao što je bio i u nedjelju, za 16 sati i 30 minuta. Uporno su sudije i organizatori pomjerali početak takmičenja, uglavnom su pokušavali, za 15- tak minuta odlagali, ali nije bilo pomoći. Kako je vrijeme prolazilo, bilo je jasnije da on skokova neće biti ništa.

Ovo je tek drugi put u 63-godišnjoj istoriji ovog takmičenja da je došlo do odgode. Na izdanju novogodišnje turneje 2008. godine takmičenje u Innsbrucku moralo je biti zaustavljeno zbog mećave, a nadmetanje je preseljeno i održano na posljednjoj stanici turneje u Bishofshofenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.