Preokret Kanađana, iznenađenje Norvežana

Kanada dobila Švedsku, Norveška iznenadila Slovačku

Preokret Kanađana, iznenađenje Norvežana

Kanađani i dalje ostaju na vrhu tabele grupe A. U četiri utakmice Kanađani su uzeli maksimalnih 12 bodova, uz 28 postignutih golova. Nakon Češke, Kanađani su dobili i Šveđane i to nakon velikog preokreta.

Šveđani su odigrali vrhunski prvu trećinu. Golovima Landera, Raska i Forsberga, stigli su do velike prednosti, vodstva 3:0, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Kanađani uzvraćaju preko Ekblada, Halla i Couturiera. Šveđani su ponovo do odmora prešli u vodstvo, zaslugom Mollera. U trećoj trećini, Kanađani su napravili još jedan preokret. Wiercioch, Ennis i Seguin su zaključili priču za krajnjih 6:4.

Prvu pobjedu ostvarila je i Latvija u produžetku protiv Švicarske. Švicarci su izjednačili minutu i 51 sekundu prije kraja, ali je u produžetku nakon dvije minute i 19 sekunde igre, gol za trijumf zabio Kaspars Daugavins.

Veliko iznenađenje u grupi B je napravila Norveška. Slovaci su imali 2:0 do 26 minute i niko nije očekivao da su Norvežani sposobni za jedan veliki preokret. Mattias Norstebo je bio junak. Prvo je smanjio na 1:2, nakon čega je drugim golom osigurao veliko slavlje svoje reprezentacije. Nakon ove pobjede Slovenci su jedini u grupi B ostali na nuli.

Rusi su protiv Danske donekle popravili gol razliku. Sergei Mozyakin se dva puta upisao u strijelce, Rusi su slavili 5:2.

Grupa A:
Švicarska - Latvija 1:2 (produžetak)
Švedska - Kanada 4:6

Grupa B:
Slovačka - Norveška 2:3
Rusija - Danska 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.