Svindal razočarao, Vonn slavila drugu pobjedu u dva dana

Hirsher najbolji u superveleslalomu

Svindal razočarao, Vonn slavila drugu pobjedu u dva dana

E. Škorić

U superveleslalomu u Beaver Creeku slavio je Austrijanac Marcel Hirscher.

Hirscher je slavio sa 33 stotinke prednosti nad drugoplasiranim Amerikancem Tedom Ligetyjem, dok je treće mjesto osvojio Austrijanac Andrew Weibrecht sa 0.36 stotinki zaostatka za sunarodnjakom.

Aksel Lund Svindal je razočarao, pa je utrku završio tek na 21. mjestu. 

No, Svindal vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 317 bodova, Ligety je drugi sa 180, a Hirscher treći sa 160 bodova.

Kada je u pitanju spust za skijašice, Lindsey Vonn je slavila u kanadskom Lake Louiseu, što joj je druga pobjeda u dva dana, a ukupno 69. u karijeri.

Iza nje je sa sekundom i pet stotinki zaostatka završila Švicarka Fabienne Suter, dok je treća bila Austrijanka Cornelia Huetter sa sekundom i 16 stotinki zaostatka.

Mikaela Shiffrin je lider u ukupnom poretku SK-a sa 280 bodova, a ona ne vozi brze discipline. Lara Gutt je druga sa 222 boda, a Vonn treća sa 200 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.