U Sočiju 12 novih disciplina

Dovoljno je vremena ostalo da se u Rusiji ne obrukamo

U Sočiju 12 novih disciplina

Naredne Olimpijske igre bit će održane u Sočiju. Naravno riječ je o Zimskoj Olimpijadi, a za razliku od Vancouvera na ovim ćemo vidjeti 12 novih disciplina. 

Tako ćemo u Sočiju vidjeti 98 disciplina u kojima će se takmičari boriti za medalje. Njih 65 bit će održano na planinskim predijelima Sočija, 50 kilometara od grada, dok će borilište za preostalih 29 biti Olimpijska dvorana. U Vancouveru su dodane samo dvije nove discipline. 

 

Među novim disciplinama između ostalog su, timsko umjetničko klizanje, snowboard takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, biatlon mješovita štafeta, ženski ski skokovi, slobodno skijanje, timsko sankanje. 

 

Za igre u Sočiju se pretpostavlja da će biti najskuplje u historiji Zimskih Olimpijskih igara. Sa novim disciplinama sigurno će se povećati i gledanost. Nadamo se da će naš Olimpijski komitet na vrijeme početi sa pripremama za Soči, da nam se ne bi ponavljale greške iz prošlosti koje su svijetu slale jednu tužnu sliku o Bosni i Hercegovini i našem sportu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.