Mišićavi izgled koji zbunjuje mnoge: Da li je na fotografiji muškarac ili žena?

U centru pažnje

Mišićavi izgled koji zbunjuje mnoge: Da li je na fotografiji muškarac ili žena?

A. Čaušević

Borilački sportovi su sve popularniji u svijetu, ne odnosi se to samo na bok već prvenstvno na MMA. 

Kako muškarci tako i djevojke sve više vremena provode u teretanama te posvećuju pažnju svojim mišićima, posebno se to odnosi na one koji se bave borilačkim sportovima.

Ponekad je zaista teško raspoznati da li se radi o muškarcu ili ženi kada se gledaju samo mišići. To je slučaj sa Arianom Carnelossi.

Brazilska MMA borkinja je objavila fotogafije i video iz teretena, a najviše pažnje su svakako privukle nabildane ruke ove 29-godišnje borkinje.

Gledajući samo ruke i ramena u prvi mah bi se činilo da se radi o muškarcu, međutim činjenice govore suprotno te je u pitanju žena.

Oglasi

Nakon što je brazilka izgubila od Lupite Godinez u maju odlučila je da značajno ojača svoje tijelo, a prvi rezultati su već i vidljivi.

Ipak, njeni kritičari su spremni reći da bi trebala više raditi na svojim borilačkim vještinama jer je svakako dovoljno snažna.

Sa visinom od 157 cm i težinom od 52 kg Carnelossi se takmiči u kategoriji "slamka" i trenutno je na učinku od 14 pobjeda i tri poraza.

Interesantno da se Brazilka u djetinjstvu bavila fudbalom, ali kako je morala ići u školu te raditi u restoranu odustala je od toga sporta.

Poslije toga je počela trenirati tajlandski boks nakon što je škola za taj sport otvorila preko puta njenog doma i poslije godina treniranja trener joj je rekao da je spremna za MMA. Debi je imala 2014. godine kada je izgubila od Amande Ribas. Poslije toga je uslijedio niz od 12 pobjeda.

Oglasi