Posti cijeli ramazan, jučer igrao prije iftara, a ono što je Adem Ljajić uradio u 11. minuti je čudo

Još uvijek ima magiju u svojim nogama

Posti cijeli ramazan, jučer igrao prije iftara, a ono što je Adem Ljajić uradio u 11. minuti je čudo

Endin Čaušević

Novi Pazar i TSC iz Bačke Tople odigrali su jučer nevjerovatnu utakmicu koja je pripala gostima rezultatom 4:3, a u centru pažnje našao se Adem Ljajić koji je pokazao kakvu magiju još uvijek ima u svojim nogama.

Novi Pazar se bori za ulazak u doigravanje za prvaka Srbije, ali u posljednje vrijeme ovaj klub bilježi loše rezultate i u seriji je od tri uzastopna poraza zbog čega bi na kraju mogli završiti u doigravanju za opstanak u društvu najboljih.

Ovaj tim ni jučer nije uspio da obraduje svoje navijače u okršaju protiv TSC-a koji je u fantastičnom meču slavio sa 4:3.

Međutim, i pored toga što je Novi Pazar poražen na kraju su svi pričali samo o jednom čovjeku, a to je Adem Ljajić.

Ljajić se nedavno vratio u Novi Pazar, ali sudeći po onome u kakvoj formi igra neće biti iznenađenje ako na ljeto ponovo ode u inostranstvo. Jučer je iskusni igrač igrao od prve minute i bio je daleko najbolji pojedinac u svom timu.

Oglasi

On je zabio hat-trick u jučerašnjoj utakmici koji nažalost nije pomogao njegovom timu da izbjegne poraz, ali je pokazao da on ima itekako i dalje magiju u svojim nogama.

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 11. minuti kada je Ljajić sjajnim driblingom izbacio jednog defanzivca TSC-a, a zatim je spektakularno pogodio za 1:1.

@infojugo

Hat-trick Adema Ljajica ⭐️ Evrogol Adema Ljajic protiv TSC-A u 11 minutu ⚡️ Postigao je 3 gola, ovo je prvi od pomenuta tri 💫 #ademljajic #goal #mozzartsport #mozzartsuperliga

♬ original sound - INFOJUGO

Četiri minute kasnije Ljajić donosi preokret domaćoj ekipi golom iz penala, ali je ubrzo Ćirković poravnao na 2:2. Golovima Milosavljevića TSC u drugom dijelu stiže do 2:4, a upravo je Ljajić u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 3:4.

Ono što je posebno impresivno kada je Ljajić u pitanju jeste činjenica da je odigrao spektakularni meč iako posti mjesec ramazan.

Oglasi

Ljajić je i jučer postio iako se meč igrao u dnevnom terminu, ali pokazao je na najbolji mogući način da mu to uopšte nije nikakav problem jer je odigrao utakmicu za pamćenje.

Otkako je u septembru prošle godine potpisao za Novi Pazar ovaj 32-godišnjak je odigrao 20 mečeva, dao je sedam golova i upisao pet asistencija, te je bez dileme jedan od najboljih igrača svoje ekipe ove sezone.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ljajić s Novim Pazarom ima ugovor do kraja ove sezone i sigurno je da neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko spakuje kofere i ponovo zaigra u nekom klubu iz inostranstva.

On je prve korake napravio u Novom Pazaru iz kojeg je još kao omladinac otišao u Partizan, a još je igrao za Fiorentinu, Romu, Inter, Torino, Bešiktaš i Karagumruk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi