Adilović: Zrinjski je bolji nego što to rezultati pokazuju

Željezničar traži 13. uzastopnu pobjedu

Adilović: Zrinjski je bolji nego što to rezultati pokazuju

Edmir Škorić

Željezničar ima 12 uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Broj trinaest mnogi smatraju nesretnim, a vidjet ćemo kakav će biti za izabranike Amara Osima, koji u nedjelju, u okviru 19. kola Premijer lige, gostuju Zrinjskom u Mostaru.

Evidentno je da Zrinjski nije u Bog zna kakvoj formi, za razliku od Želje koji "melje" sve pred sobom. Ipak, napadač Želje, Eldin Adilović, upozrava na ovu utakmicu i vjeruje da su Plemići daleko bolji nego što to pokazuju njihovi rezultati.

"Zrinjski je stvarno dobra ekipa i mislim da sadašnji rezultati nisu pravi pokazatelj njihove kvalitete. Nisu u bajnoj formi, to je činjenica. Mi smo dosad riješili sve onako kako smo planirali. Protiv Zrinjskog idemo na pobjedu i pokušat ćemo nastaviti niz. No, to sve gledamo kao tri boda. Nije nam bitan niz kao niz, već naša bodovni učinak. Bitno je da ostanemo tu gdje se sada nalazimo", kazao je prvi strijelac Premijer lige, Eldin Adilović, u razgovoru za SportSport.ba.

Željezničar je u srijedu poražen s 1:0 od niželigaša Bosne u Visokom. Taj rezultat je, kako god se to činilo, možda i dobar za izabranike Amara Osima, jer se lako moglo i još uvijek se može dogoditi da u utakmicu sa Zrinjskim uđu s parolom: "lako ćemo".

"Možda je dobro došao taj poraz, međutim možda ni ta utkamica ništa nama dobrog nije donijela. Dobro je samo da se niko nije povrijedio", dodaje Adilović, koji se nada plasmanu u finale Kupa BiH.

"Moižemo sigurno do finala. Imamo fin rezultat koji jednostavno daje ohrabrenje, ali nikako mogućnost da se možemo opustiti. Odigrati tu utakmicu kvalitetnu i postići gol koji bi, barem ja mislim, riješio dileme".

Adilović trenutno ima petnaest pogodaka na svom kontu, ali protiv Travnika ipak nije tresao protivničku mrežu. Hoće li golgeterski niz nastaviti u Mostaru?

"Nisam pogodio protiv Travnika, pogodio je Selimović, ali kao što uvijek kažem, imperativ je pobjeda, a ne moji golovi. Ali, eto, moji golovi donose pobjede i  sretan sam zbog toga. Nadam se da ću biti strijelac i protiv Zrinjskog, ali prvenstveno se nadam osvajanju novih bodova, koji su nam u svakoj utakmici neophodni", dodao je nekadašnji napadač zeničkog Čelika, čiji brat Adi brani u gradskom rivalu Sarajevu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti