Bruka i sramota slavnog kluba: Ajax ipak ne da odštetu teško stradalom fudbaleru
Foto - Instagram

Dao je zdravlje za tim

Bruka i sramota slavnog kluba: Ajax ipak ne da odštetu teško stradalom fudbaleru

M. Šljivak

Nizozemski velikan Ajax ipak nije dogovorio isplatu odštete sa porodicom nekadašnjeg fudbalera Abdelhaka Nourija.

Iako su nizozemski mediji prije nekoliko dana objavili da je postignut dogovor o isplati odštete fudbaleru koji je zbog nemara klupskih ljekara teško stradao 2017. godine, to ipak nije tačno.

Potvrdio je to generalni menadžer Kopljanika Edwin van der Sar.

"Dogovor sa porodicom još uvijek nije postignut. Ako se to desi u narednom periodu, klub će izdati zvanično saopštenje", saopštio je Van der Sar.

Abdelhak Nouri doživio je srčani udar 2017. godine u prijateljskom meču protiv Werdera i njegova karijera je nakon toga završena.

Nesretni fudbaler je zbog neadekvatnog tretmana ljekarske doživio teške povrede mozga zbog čega je dugo bio u komi i danas živi u vegetativnom stanju.

Porodica je tužila klub i tražila je milionsku odštetu. Ajax nije pristajao da je isplati i slučaj je završio na sudu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Saga između dvije strane još uvijek traje i vidjet ćemo hoće li na kraju do dogovora doći ili će sud biti taj koji će donijeti konačnu presudu.

Top Komentari

King_Kenny
...sta se moglo ocekivati od ovih jevreja.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi