Ancelotti posljednjih dana na klupi Napolija uvjeravao De Laurentiisa da ga treba ostaviti

Nije želio otići

Ancelotti posljednjih dana na klupi Napolija uvjeravao De Laurentiisa da ga treba ostaviti

Bivši trener Napolija Carlo Ancelotti nije želio otići s klupe ovog kluba, javljaju italijanski mediji.

Ancelotti je dobio otkaz u utorak navečer i to nakon što je njegov Napoli pregazio Genk na San Paolo stadionu i plasirao se u osminu finala Lige prvaka.

Ipak, Italijani prenose kako je Ancelotti posljednjih dana na klupi ovog kluba uvjeravao predsjednika De Laurentiisa da ga trebao ostaviti.

Ipak, on je donio svoju odluku već mnogo ranije i Ancelottiju nije bilo spasa iako je svim silama želio ostati i nastaviti raditi s ekipom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, njega je odmah u srijedu popodne zamijenio nekadašnji strateg Milana Gennaro Gattuso koji će imati zadatak da klub vrati među četiri najbolja u Italiji.

Inače, Ancelotti već ima ponude za nastavak karijere, a one navodno dolaze od Evertona, West Hama i Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi