"Šlag na tortu" - Rudar Kakanj predstavio najveće pojačanje do sada
Foto: FK Rudar Kakanj - Facebook

Hrustanović potpisao

"Šlag na tortu" - Rudar Kakanj predstavio najveće pojačanje do sada · Zvanično

Eldar Ganibegović

Najdugovječniji član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, kakanjski Rudar, predstavio je novo i najveće pojačanje do sada u ljetnom prijelaznom roku.

FK Rudar Kakanj ozvaničio je dolazak Anesa Hrustanovića, djeteta ovog kluba i dojučerašnjeg fudbalera BFK Simm Bau.

"Šlag na tortu, Anes Hrustanović ponovo u zeleno-crnom dresu", između ostalog su napisali iz FK Rudar Kakanj u objavi da je Hrustanović ponovo stigao u klub.

ŠLAG NA TORTU, ANES HRUSTANOVIĆ PONOVO U ZELENO-CRNOM DRESU ✍ S velikim ponosom obavještavamo navijače i cjelokupnu...

Posted by FK Rudar Kakanj on Tuesday, July 11, 2023

Ovaj 21-godišnjak je ponikao u Rudaru, no još u mlađim kategorijama je otišao u komšijsku Mladost gdje je igrao omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine kada je ovaj tim bio član elite. 

Također, kada je debitovao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiv Borca u aprilu 2018. godine, postao je najmlađi debitant sa samo 16 godina i 45 dana.

Oglasi

Iako ima samo 21 godinu, već je respektabilno ime na terenima Prve lige FBiH gdje je na 48 nastupa postigao šest pogodaka i podijelio isto toliko asistencija. U Premijer ligi naše zemlje upisao je 24 nastupa. 

Prošle sezone bio je nezamjenjiv u veznom redu Simm Baua i propustio je samo jednu utakmicu i to zbog žutih kartona. Na 29 nastupa postigao je četiri gola i tri puta asistirao saigračima za pogodak. 

Imao je ponude iz dosta klubova, bio je blizu potpisa i za GOŠK, Simm Bau ga je također htio zadržati u svojim redovima, no na kraju se odlučio vratiti u svoj Rudar na oduševljenje navijača ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako treba dodati i da je ovaj veznjak bivši omladinski reprezentativac BiH. U šest nastupa u nacionalnom dresu postigao je jedan pogodak. 

Zanimljivo je da su i njegova starija braća, Amel i Amer, također nosili dres Rudara, a sada je došlo vrijeme i za najmlađeg od njih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi