Posljednji fudbalski romantik protiv modernog fudbala: "Potpisao ugovor, a nije ni znao..."

Rui Costa nije mogao da vjeruje šta je uradio

Posljednji fudbalski romantik protiv modernog fudbala: "Potpisao ugovor, a nije ni znao..."

E. Čaušević

Angel Di Maria je ovog ljeta napustio Juventus nakon što mu je istekao ugovor i imao je mogućnost da zaradi ogroman novac odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali on je na kraju pratio svoje srce i vratio se u Benficu bez da je uopšte znao koliko će zarađivati u portugalskom klubu.

Di Maria je u Juventusu proveo samo godinu dana i imao je ponudu italijanskog kluba da produži ugovor, ali je on to odbio.

Mnogi su smatrali da će i Di Maria put Saudijske Arabije jer su mu tamošnji klubovi nudili pravo bogatstvo za potpis, ali je on sve iznenadio odlukom da odbije ogroman novac jer je imao jasan plan šta želi da uradi.

Di Maria je odlučio da se nakon 13 godina vrati u Benficu koja je bila prvi klub u Evropi kada je došao iz Rosarija na ljeto 2007. godine. Tu se dokazao sjajnim partijama, a tri godine kasnije za 33 miliona eura prešao je u Real Madrid.

Argentinac je osjećao da je dužan da se vrati u Benficu i odigra barem jednu sezonu, te je nakon odlaska iz Juventusa već čvrsto odlučio da se vraća u Lisabon iako je imao ponude koje bi većina igrača teško odbila.

Oglasi

No, za Di Mariju novac nije bio u centru pažnje i birao je srcem jer još uvijek želi da uživa u fudbalu. Povratak u Benficu je oduševio navijače tog kluba, a Rui Costa je otkrio da Di Maria nije ni znao kakvu platu će imati niti ga je to zanimalo.

"Nije uopšte htio da zna kakvu platu će imati, nije htio ni da pregovara oko toga. Rekao mi je da silno želi da se vrati u Benficu i da će igrati i za jedan euro ako treba. Naravno, ali smo mu više od toga, ali nas je iznenadio tim stavom. Takve zvijezde obično traže maksimum koji mogu izvući od kluba, a Di Maria je za platu saznao tek kad je potpisao ugovor i uopšte mu to nije bilo ni važno", priča Rui Costa i dodaje.

"Govorio sam mu nakon potpisa da pročita ugovor i vidi platu da znamo je li zadovoljan, a on mi je i tada otkrio da nije zbog novca tu i da je zadovoljan iako nije ni pogledao kolika mu je plata. Baš me ostavio bez teksta jer je to u današnjem fudbalu skoro nemoguće da neki igrač napravi".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Di Maria je s Benficom potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom da saradnju produži na još jednu sezonu.

Ovaj 35-godišnjak je u novoj sezoni upisao već pet nastupa i zabio je čak četiri gola, te dodao dvije asistencije i pokazao da će biti zaista ogromno pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti