Kod Dalića otpisan, ali još uvijek cijenjen u svijetu fudbala - Ante Rebić pred potpisom

Seli u Tursku

Kod Dalića otpisan, ali još uvijek cijenjen u svijetu fudbala - Ante Rebić pred potpisom

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Ante Rebić (29) još je jedan u nizu fudbalera koji bi karijeru mogli nastavatiti u Turskoj. Za ovog krilnog napadača ogroman interes pokazuje Bešiktaš i neće biti nikakvo iznenađenje ako 29-godišnjak Milano zamijeni Istanbulom.

Ante Rebić vjerovatno će u ljetnom prijelaznom roku napustiti AC Milan. Rukovodstvo Rossonera spremno je prodati 29-godišnjeg krilnog fudbalera, a on bi karijeru trebao nastaviti u turskom velikanu Bešiktašu.

Bešiktaš je već u pregovorima s Milanom. Navodno je i Rebić već pristao da karijeru nastavi u istanbulskom klubu i očekuje se da će dogovor biti postignut u narednim danima.

Turski velikan bi za usluge hrvatskog fudbalera trebao izdvojiti oko šest miliona eura. Tolika je i njegova tržišna vrijednost, a i cifra kojom bi u timu sa San Sira bili zadovoljni.

Oglasi

Ante Rebić iza sebe imao zanimljivu karijeru. Počeo ju je u RNK Split, a od 2013. godine krenula je njegova evropska avantura u kojoj je promijenio pet klubova.

Iz Splita je Rebić otišao u Fiorentinu. Tamo se nije naigrao, pa je išao na posudbe u RB Leipzig, Hellas Veronu i Eintracht iz Frankfurta, gdje je potpuno eksplodirao i njemački klub je otkupio njegov ugovor od Viola za četiri i po miliona eura.

Član Milana hrvatski fudbaler postao je 2020. godine. Plaćen je blizu sedam miliona eura i u 123 odigrane utakmice postigao je 29 golova uz 17 asistencija.

Naravno, najveći uspjeh s Milanom je prošlogodišnje osvajanje Serije A na koju su navijači Rossonera čekali punu deceniju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rebić je u proteklom periodu bio i glavna tema hrvatskih medija. Razlog je njegov sukob sa selektorom fudbalske reprezentacije Zlatkom Dalićem koji ga više ne zove u nacionalni tim.

Za Vatrene je debitovao 2013. godine. Odigrao je 42 utakmice i postigao je tri pogotka. Prethodno je igrao za sve omladinske kategorije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Turska je peta liga i cekaonica pred penziju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi