Arrigo Sacchi digao Italiju na noge: "Inter je do titule došao varanjem!"

Izjava koja je izavala dosta reakcija

Arrigo Sacchi digao Italiju na noge: "Inter je do titule došao varanjem!"

Edmir Škorić

Legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi podigao je puno prašine izjavama o tome da je Inter varanjem došao do titule.

Inter je na korak od 20. titule u Seriji A. Pitanje je trentuka kada će Nerazzurri biti okrunjeni novim naslovom državnog prvaka, ali Sacchi vjeruje da su došli do istog varanjem.

“U Italiji postaje trend da se do cilja želi doći pametujući, to nije u redu. Moramo izaći iz ove situacije inače ćemo uvijek ostati u ovoj krizi. Pobjeđivanje stvaranjem dugova je varanje. Vara li Inter? Da", izjavio je Sacchi.

Ova izjava je imala velikog odjeka u Italiji, a novinar Paolo Bariggia odgovorio je Sacchiju:

"Po mom mišljenju, Inter ne pobjeđuje varanjem, Sacchi je krivo postupio. Nerazzurri su unutar granica nametnutih sporazumom o nagodbi, gdje je tu varanje? Upravo u svjetlu tih granica pomaknuli su se kroz mudre tržišne operacije, također s 'potpisivanjem nultih parametara ne znam da je uzimanje kredita protuzakonito, Sacchi se poskliznuo na koru od banane. Sjetimo se da za Simonea Inzaghija nije veliki trener, nikad nije objektivan kada govori o Interu, mogao je reći iste stvari za Milan kada su bili u rukama Kineza", poručio je.

Oglasi

78-godišnji Sacchi je imao veliku trenersku karijeru, a naravno smatra se velikim navijačem Milana s kojim je ostvario najveće uspjehe jer ga je dva puta vodio do naslova evropskog prvaka, te ima jedan Scudetto, dva UEFA Superkupa i jedan Superkup Italije.

Kao trener je radio i u Riminiju, Parmi, Atelticu, bio je direktor Real Madrida i jedno vrijeme selektor Italije.

Inter unatoč financijskim problemima uspijeva da dođe na korak od titule. Trenutno ima 82 boda, čak 14 više od gradskog rivala Milana, sa samo sedam preostalih kola do kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošlom kolu tim Simonea Inzaghija pobijedio je Udinese u gostima s 2:1 nakon preokreta u nastavku, a 14. aprila dočekuje Cagliari kada bi pobjedom mogao da "ovjeri" 20. Scudetto.

Godinama je Juventus dominirao, no stvari su se promijenile. Posljednjih godina titule su osvajali Inter, Milan, Napoli, sada ponovo Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi