Legendarni Italijan tvrdi: "Mourinho je gotov, više nije u stanju trenirati"
Mourinho je početkom godine dobio otkaz u Romi i još uvijek je bez posla

Ponovo napao Portugalca

Legendarni Italijan tvrdi: "Mourinho je gotov, više nije u stanju trenirati"

Edmir Škorić, foto: EPA

Ranije ove sezone Jose Mourinho je dobio otkaz u Romi i još uvijek je slobodan. Portugalac kaže kako se zaželio trenerskog posla, a legendarni napadač tvrdi da je "Joseovo vrijeme završeno".

Sredinom januara ove godine Roma se zahvalila Mourinhu za "njegovu strast i trud koji je uložio dok je vodio naš klub" i odlučila da mu uruči otkaz zbog serije loših rezultata u tom periodu.

Mourinho je u Romu došao tokom maja 2021. godine nakon što je prethodno ostvarivao brojne uspjehe u trenerskoj karijeri. Počeo je u Benfici, a potom je radio u Uniao de Leiriji, Portu, Chelseaju, Interu, madridskom Realu, Chelseaju, Manchester Unitedu i Tottenhamu.

S Romom je Mourinho najveći uspjeh ostvario kada je osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, dok je prošle sezone igrao finale Evropske lige u kojem su Rimljani poraženi od Seville.

Već neko vrijeme Mourinho je slobodan i čeka pravu ponudu. Spreman je i na odlazak u Saudijsku Arabiju. "Moj život je fudbal, mogu trenirati bilo gdje i nemam problema s tim", rekao je Portugalac.

Oglasi

Mourinho je osvajao mnoge trofeje i naslove u bogatoj trenerskoj karijeri, ali najviše će ga pamtiti po osvojenim trofejima Lige prvaka s Portom 2004. i Interom 2010. godine i za mnoge je ostao "doktor za nokaut utakmice".

Ipak, karizmatični trener kod nekih je omražen, a odavno je "u ratu" sa bivšim italijanskim reprezentativcem Antoniom Cassanom (41). Bivši fudbaler Intera, Reala i Rome, koji je poznat po svojim eksentričnim stavovima, tvrdi da je Joseu "istekao rok". Smatra da se taktički zadržao na istom kao prije 10 godina.

"Kao trener, Mourinho je sada potpuno gotov. Više nije u stanju trenirati, i dalje radi iste stvari kao prije 10 godina. Nije koristio u Romi Leandra Paredesa i preferirao je Edoarda Bovea umjesto Lorenza Pellegrinija. Daniele De Rossi je napravio od Rome jaku ekipu, on radi izvanredan posao, uvijek je bio stvoren za to", rekao je Cassano.

Antonio Cassano bio je jedan od igrača s najdužim stažem u italijanskom fudbalu. U karijeri je ofanzivni veznjak skupio 400 utakmica u Serie A (112 golova i 99 asistencija) te 35 utakmica u Kupu Italije (8 golova, 5 asistencija). Cassano je također odigrao 29 utakmica za Real Madrid (4 gola, dvije asistencije).

Cassano i Mourinho su odavno u sukobu. Ranije je Italijan rekao da klubovima poput Reala ne trebaju treneri poput Mourinha. "Moua boli k**ac za fudbal. Ne voli raditi, niti zna komunicirati, neka nas ne zavarava njegova historija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije se dugo čekao odgovor Mourinha. "On se zabavlja, drugi ozbiljno rade. Cassano je igrao za Romu, Inter i Real, a u Madridu ga pamte jedino po kaputu. S Romom je osvojio Superkup a da nije igrao, a s Interom nije osvojio ni Kup Lombardije", odgovorio mu je u svom stilu Portugalac.

"Svi znate šta sam ja sve osvojio. Možda on ima problema sa mnom, ali ja s njim nemam", dodao je Jose.

Top Komentari

Baron22
Njega prvu godinu svi vole , drugu se sa svima svađa a treću ga tjeraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi