"Da li smo ikada čuli za Tuzla City? Da, nakon što smo ih izvukli u žrijebu"

U AZ-u najavili duel sa Tuzlacima

"Da li smo ikada čuli za Tuzla City? Da, nakon što smo ih izvukli u žrijebu"

Edmir Škorić

U četvrtak navečer FK Tuzla City će gostovati AZ Alkmaaru u prvom meču drugog kola Konferencijske lige.

Nizozemci su veliki favoriti u duelu sa predstavnikom BiH, a trener AZ-a Pascal Jansen ne zna previše o ekipi koju s klupe vodi Dragan Jović.

"Bosanska liga nije liga koja nam svima bode oči. Gledao sam snimke utakmica Tuzle, a član stručnog štaba bio je prisutan na utakmici Tre Penne - Tuzla City u prethodnoj rundi kvalifikacija. City je s lakoćom slavio i u San Marinu (2:0) i kod kuće (6:0). Čekas nas težak posao sutra", rekao je Jansen, koji je zapazio da je ekipa Tuzla City dosta borbena, agresivna i da ima uglavnom povisoke igrače.

Nizozemski reprezentativac i kapiten ekipe Bruno Martins Indi upitan je da li je ikada prije čuo za Tuzla City, a on uz smijeh odgovara: "Da, nakon žrijeba".

"Prilično su nam daleko, ali shvatit ćemo ih vrlo ozbiljno", dodao je nogometaš Alkmaara, za koji sutra neće nastupiti povrijeđeni Yukinari Sugawara i Jesper Karlsson.

Trener Tuzlaka Dragan Jović svjestan je težine rivala, ali nada se najboljem ishodu sutra.

Oglasi

"Utakmicu sa AZ Alkmaarom dočekujemo u dobrom raspoloženju. Svi igrači koji su u kadru tu su, nema bolesnih ni povrijeđenih. Tako da sa umjerenim optimizmom čekamo sutrašnju utakmicu. Igramo sa jednom odličnom ekipom, najboljom koja nas je mogla zapasti u 2.pretkolu. Međutim mi ćemo sa samopouzdanjem i hrabro izaći na ovu utakmicu odigrati kvalitetno i nadam se ostaviti prostora da u uzvratu na Grbavici izborimo prolaz u 3.pretkolo, kazao je Jović.

Az Alkmaar je prošle sezone nastupao u Konferencijskoj ligi te je ispao nakon grupne faze, a sada im je prije svega cilj da izbore grupnu fazu ovog takmičenja.

Duel AZ-a i Tuzle City igra se sutra navečer od 20 sati i 30 minuta na stadionu AFAS u Alkmaaru, a sudit će ga švicarski sudija Fahndrich.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Volcanobet donosi sjajne kvote za ovaj, ali i sve druge mečeve u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U to se možete uvjeriti klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi