S kim bi Zmajevi trenutno igrali u baražu? Za EURO bi trebalo "čudo neviđeno"

Trenutna sitaucija

S kim bi Zmajevi trenutno igrali u baražu? Za EURO bi trebalo "čudo neviđeno"

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH nakon četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već može razmišljati o baražu kojeg je izborio Ivaylo Petev. Bugarina je naslijedio Faruk Hadžibegić i s njim na na klupi stigla je velika blamaža u vidu poraza od Luksemburga. 

"Tri osvojena boda nakon prva četiri kola u kvalifikacijama za EURO nije nešto što smo očekivali i što nas u bilo kom pogledu može zadovoljiti. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je naš glavni sportski cilj", poručio je Vico Zeljković nakon poraza od Luksemburga.

Između redova se da naslutiti da je predsjednik Saveza naslutio skori otkaz Hadžibegiću i upitno je ko će predvoditi Zmajeve u nastavku kvalifikacija.

BiH trenutno kasni devet bodova za Portugalom te sedam za Slovačkom i direktan plasman na Evropsko prvenstvo već nakon četiri utakmice je nemoguća misija.

Na sreću, Zmajevi će imati i drugi pokušaj pošto je osiguran baraž koji će se igrati u martu 2024. godine.

Oglasi

Gledajući razvoj situacije u drugim kvalifikacionim grupama BiH bi trenutno igrala protiv sljedeća tri reprezentacije, a to su Izrael, Island i Norveška.

I dok smo savladali Islanđane u kvalifikacijama, Izrael i Norveška su već druga priča, posebice Skandinavci predvođeni najboljim mladim napadačem današnjice, Erlingom Haalandom.

S obzirom na trenutnu formu i igre naše reprezenetacije i potencijalne rivale vrlo lako bi se moglo desiti da Evropsko prvenstvo ostane pusti san.

Kao što je poznato u baražu će se igrati po jedan meč u polufinalu i finalu. Sve to u razmaku od pet dana, odnosno 21. te 26. marta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dosadašnje kvalifikacije su pokazale da aktuelni roster nije u stanju odigrati dvije utakmice u jednom prozoru na visokom nivou pa će biti mnogo poslo bilo za Hadžibegića bilo za eventualno novi stručni štab.

Do kraja kvalifikacije Zmajevima je ostalo još šest utakmica i nakon poraza od Luksemburga Edin Džeko i društvo sudbinu ne drže u svojim rukama, jasno je to i pticama na grani.

Top Komentari

realista1982
Kad vidim stomake kod naših trenera,i kako izgledaju treneri u drugim reprezentacijama jetrena mi dalje...KAKAV BOLAN BARAŽ !!!
4 0
plemic
do baraža godina dana. novi trener može složiti novu ekipu. a norvežana se bojite. nisu ono lus, za hađibegića su delux.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi