U Barceloni se priča o 'bolnoj' prodaji - Navijači neće biti sretni!

Neko će morati otići

U Barceloni se priča o 'bolnoj' prodaji - Navijači neće biti sretni!

Midhat Šljivak

Barcelona će u ljetnom prijelaznom roku ostati bez jednog od ključnih fudbalera. Barem tako tvrdi španski novinar Joan Fontes.

Katalonski velikan Barcelona prinuđen je tokom ljeta napraviti nekoliko prodaja kojima bi izbalansirala račune. Fontes tvrdi da će prodaja biti bolna za navijače Barce.

"Bit će bolna prodaja za navijače Barcelone ovog ljeta", najavio je Joan Fontes.

Nije međutim Fontes govorio o imenima. Ipak, očigledno da ima informaciju da će klub napustiti neko veliko ime.

U prethodnom periodu spominjali su se brojni fudbaleri koji bi mogli biti prodati. Ronald Araujo i Frenkie de Jong najviše su cijenjeni i na njihovim transferima katalonski klub bi mogao dobro zaraditi.

Oglasi

Arauja već dugo 'ganja' minhenski Bayern. Spremni su Bavarci izdvojiti preko 100 miliona eura kako bi s njim pojačali svoju defanzivnu liniju.

U nekoliko navrata su iz Barce najavljivali kako je Araujo ključan čovjek za budućnost. Ipak, novca nema previše i jednostavno neko od glavnih igrača mora ići i možda je upravo on taj.

S druge strane Frenkie de Jong ima brojne ponude iz Engleske. Gotovo da ne postoji klub iz vrha koji nije zainteresovan za njegove usluge, a i na njemu je garantovana poprilična zarada.

PSG nudi 200 miliona za Yamala

Lamine Yamal je projektovan za novu veliku zvijezdu kluba i njegov odlazak iz kluba je gotovo nemoguć bez obzira na ogromnu ponudu koju je Barca dobila.

Oglasi

Navodno, francuski prvak PSG spreman je za usluge ovog 16-godišnjaka izdvojiti nestvarnih 200 miliona eura. Vide kao idealnu zamjenu za Kyliana Mbappea.

Barca međutim ne razmišlja o prodaji zlatnog dječaka. Bez obzira na cifru oni žele da Yamal predvodi 'novu Barcu' i to s brojem 10 na leđima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zato je malo vjerovatno da bi Yamal mogao otići, sigurni u klubu su Pedri i Gavi, te većina mladih klinaca koji su došli iz La Masije.

Vidjet ćemo ko će na kraju biti 'žrtva' finansijskih problema Barcelone. Neko će gotovo sigurno morati otići...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708043381
Laz notorna,ovaj portao bi se trebao zvati 'spekulacija.ba' ,, samo izmisljate i prenosite lazi iz drugih medija,novinarski posao 0
3 0
Madridista
Sirotinja raspala. Za kifle nemaju :-(
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi