Komadić Barcine historije za paprene cijene

Prodaje se trava

Komadić Barcine historije za paprene cijene

Midhat Šljivak

Čuveni stadion Barcelone Camp Nou srušen je kako bi se na njegovim temeljima izgradio savremeniji stadion koji će naravno nositi isto ime. Ovaj stadion dio je historije na kojoj je rukovodstvo Barcelone odlučilo zaraditi dodatni novac i navijači katalonskog kluba od danas mogu kupiti travu sa stadiona.

Stadion Barcelone Camp Nou srušen je kako bi se na njegovim temljima izgradio novi stadion, a radovi bi trebali biti gotovi 2026. godine.

Kako je čuveni stadion kroz historiju donio dosta veselja navijačima Barcelone, rukovodstvo kluba je odlučilo i zaraditi na toj bogatoj historiji, pa navijači ovog kluba od danas mogu kupiti dio starog stadiona.

Barca je pored stadiona otvorila shop u kojem će prodavati travu s Camp Noua. Trava je postavljena u male replike čuvenog stadiona i u njima se nalazi trava.

Navijači ovo zadovoljstvo skupo plaćaju. Najniža cijena je 40 eura, a najskuplja ide do 420 eura.

Oglasi

Sigurno je da će dosta navijača željeti ovakvu uspomenu u svom domu. Barca im je omogućila da dio historije uzmu za sebe, ali mora se priznati da su cijene poprilično visoke.

'Novi Camp Nou' će s druge strane donijeti nešto posebno u svijetu fudbala jer projekat košta više od dvije milijarde eura.

Kapacitet stadiona bit će povećan na 105.000 sjedećih mjesta, odnosno šest hiljada više nego što je to bio slučaj na starom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Projekat Espai Barca donijet će i dosta popratnih objekata. Pored stadiona će biti hoteli i upravna zgrada kluba, a novi dom dobit će i košarkaši Barcelone koji su igrali u Palau Blaugrani.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...odakle lova,a traze od igraca da pristanu na smanjenja plata svake sezone?...kakav ciganski klub...
1 0
Mostarac94
HAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH ovako nisko čak ni seljo ne može pasti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi